Maria

Tvätthängarvisa på Västgötska uppdiktad vid tvättlinan en blåsig dag i december
Melodi: Prästens /Mormors lilla kråka

Solen bara skiner, vinden bara viner, sliter nästan av mej håre'
Solen bara skiner, vinden bara viner, nu i sutet utå åre'
Å Gu' sicken vinn
Ja blåser ikring
Å snart lyfter hela tôrket!
Ojojoj...
Nu var det över en vecka sedan sist jag skrev. Inte mycket har hänt dock. Kom ner hit i tisdags. På bussen fick jag ett telefonsamtal från Valleskolan och världens sötaste Anna. Hon ville att jag skulle komma dit dagen därpå och vikariera, Aili var sjuk. Jag skulle ha sexorna och fyrorna. Redan vid den informationen blundade jag och svalde. Det är skolans mest beryktade och, bland de andra lärarna, fruktade och avskydda klasser. Men det ansåg jag inte vara någon ursäkt, så jag tackade ja.
Så kom då onsdagen. Jag började i årskurs sex, och det fick bli en lugn morgon. De första tio minuterna berättade jag om mig själv, oc de om sig själva. Sedan läste vi högt med tända ljus. Direkt efter högläsningen kom skolsköterskan in och informerade lite om BRIS. Jag tyckte dock att hon lämnade en del frågor obesvarade, så jag fortsatte där hon slutat när hon lämnat rummet.
Innan första rasten fick eleverna i uppdrag att hitta en egenvald engelsk låttext på internet och skriva av den. Detta för att de skulle översätta texten efter rasten (hade det inte varit för att skrivaren pajat, hade de sluppit skriva-av-delen).
Andra lektionen var det naturligtvis några som satte sig på tvären, men de flesta jobbade bra med sina låttexter. Även om inte alla gjorde precis det jag ville, tror jag att de flesta gjorde något produktivt.
Efter lunch hade jag fyrorna. Även här läste jag högt en stund, sen fick de jobba med eget arbete. Detta ska föreställa skolans värsta klass, och de har ofta föräldrar med i klassrummet. Så även idag. Tre mammor satt längst ner och såg ineffektiva ut. Lektione flöt dock på jättebra, inte en röst höjdes och alla jobbade jättebra. Var i stort nöjd med dagen när jag gick hem.
I torsdags var jag i stallet för första gången på en halv evighet. Fredagen gick åt till julklappsköp. Vad som hände i helgen... kan jag inte riktigt sätta fingret på. antagligen var jag rätt ineffektiv, det brukar jag vara på helgerna.
Måndag och tisdag gick åt till jobb. På måndagen var jag hos en av mina gamla brukare sen i somras. Mysigt och trevligt, vi julstökade hela dagen. Tisdagen tillbringades på fritids. Det var bara nio barn där, så det var lugnt och skönt.
Onsdag. Julafton. Traditionsenligt julfirande hos mormor. Sjöng i kyrkan med. Det gick väl överlag bra, men på första låten sjabblade jag bort första frasen, på grund av nervositet. Hittade dock rätt till slut. andra låten var jag nöjd med mig själv, men pianisten spelade som en kratta. Sista låten gick alldeles för fort. Menmen, jag var ganska nöjd ändå. På natten joinade jag Gunilla, Stina mfl på midnattsmässan. Även här tog jag ett litet solo, första versen på "En stjärna lyser så klar". Den blev jag faktisktjättenöjd med!

Idag då. Jag har faktiskt varit halvnyttig idag. Eller ja, det enda jag faktiskt inte gjort så bra, var att jag inte kom upp förrän halv elva. Vid tolv gav jag mig dock ut på en joggingrunda på fyra kilomter. Så fort jag kommit hem lagade jag mig en nästintill jättesund frukost bestående av:
- ett glas brämhultsjuice
- ett kokt ägg
- en talltik gröt (grahamsgröt) med honung, mjölk och förska björnbär
- rostat bröd medn honung och ost (vet ni att honung är det absolut nyttigaste sötingsmedlet!)
Anna Skipper, släng dig i väggen!

Har ännu inte duschat, dags för det!

Over and out!
The Road To Home
Oh the leaves are falling from the trees
And the snow is coming, don't you know?
But I'll still remember which way to go
I'm on the road, the road to home

Oh the sound is fading in my ears
And I can't believe I've lasted all these years
But I'll still remember which way to go
I'm on the road, the road to home

Oh the light is fading all the time
And this life I'm in it seems to pass me by
But I'll still remember which way to go
I'm on the road, the road to home

Now I must say good bye
Keep telling myself "now don't you cry"
But I'm here where I belong
I'll see you soon, it won't be long
I'll see you soon, it won't be long
I'll see you soon, it won't be long