Maria

Riksdagen
Idag har vi sjungit i rikstäckande tv. Vid Riksdagens öppnande. Jag fick småle lite elakt åt herr Åkesson och samtidigt sjunga orden Underbart är kort. Passa på att njuta nu, lille Jimmie. Fyra år går fort.
 
Sen fick jag be Sjöstedt om lov att gömma några drömmar hos honom. Det kändes bra. Han kan förvalta dem väl. Det vet jag. 
 
Dagen har varit intensiv, trots långa väntetider; att stå i en timme och sjunga, i dåliga skor på marmorgolv och i torr luft, tar på energin. Att sitta i en buss i flera timmar, likaså. Men nu är vi hemma, jag har hunnit jogga en tur och vi har packat upp. Nu ska jag däcka, och imorgon får jag träffa kidsen.
  
 En sånhär har jag alltid velat ha!
 
Fejkbrunetten längst upp till vänster. Som står och sjunger för alla som står vid sidan och tittar. Dä ä ja'. Tydligen sjunger vi Sverige av Kent just här. 
...jag slipper prioritera.
De defensiva murarna faller. Jag var så rädd att börja tycka om, att jag slutade vara trevlig. Jag ansträngde mig inte. Enkel psykologi. Om jag inte var trevlig, fick jag inga nya vänner och då slapp jag bli ledsen när de gick.
 
Men. Murarna har börjat falla. Jag orkar tycka om, igen. Jag har energi över till alla, så jag slipper prioritera. 
 
Det konstaterade vi idag. Det, och mycket annat. Tillexempel att Du ledde mig till rätt dörr. Det kunde vi också konstatera. Och så orkar Du med mig och det gör Dig lite konstig, fast bra konstig.
 
Vi sa så. Och vi log åt det. 
Fail
Mina femmor har kommit in på det här med argumentation. Vi började dagen med att diskutera hur en argumenterande text är uppbyggd, vad den börjar med, vad ett argument är... ja, ni vet.
 
Eat your own dust. Kan en säga.
 
Vi gick till idrottshallen för att ha dans med en inhyrd danspedagog (herrejistanes vad kul!). Där fanns, naturligtvis, ribbstolar. Flera av barnen i femman klättrade, naturligtvis, upp i toppen och satte sig där. Jag försökte övertala dem att klättra ner och sätta sig på golvet.
 
Vad tror ni svaren blev?
 
Vi ser bättre här!
Vi sitter bekvämt!
Det är bra träning för oss att klättra!
Nu du, Maria, nu argumenterar vi!

Ja... Vad skulle jag göra? Bara att konstatera. Fail.