Maria

...tack för välbehövliga kramar...

Dagen avslutades med att en förälder stack in huvudet i klassrummet, sa Underbara människa, du anar inte, och stack en kasse i handen på mig. Jag hann ge henne en kram och ett Tack innan hon gick igen.

En orkidé, fruktkaka, ost, olivolja med basilika, knäckesticks och chokladbräck.

Och tidigare idag fick jag ytterligare en spontan kram.

Tack. Tack fina föräldrar, tack för välbehövliga kramar, tack alla ni som lånar ut era barn till mig, ger mig det förtroendet varje dag.

Ni bär mig.

 Ja, jag packade upp på tåget. Jag hann liksom inte göra det på jobbet då jag var tvungen att gå till tåget och föräldern bara... smet ut igen. 
Dansen
En lätt bugning. Han ser mig hela tiden i ögonen. Hans blick fängslar mig.
 
Det vore hemskt oartigt att tacka nej. Så jag möter Hans blick. Niger lätt. Sträcker fram handen mot Hans. Låter Hans hand fatta min.
 
Vi ska dansa. Ännu en gång. Jag vet inte för vilken gång i ordningen. 
 
Men för första gången är jag lugn. Låter mig föras.
 
För jag vet att taktarten kommer ändras. Tempot sänks. Några takter in i melodin. 
 
Jag kommer bli den som för. Om en stund. Han inleder, men avslutningen är min. Jag byter till långsam ringdans och där fattar jag andras händer. Byter grepp. Tempot sänks och snart vaggar jag Honom till sömns. Han ska få sova. 
 
Han bjuder upp. För mig in i dansen. Jag följer. Dansar med. Han kommer ta kommandot till en början. Och då är jag chanslös. Värnlös. 
 
Tills orkestern låter sviten gå över i min melodi. Tills jag hittat takten. 
 
Då ska Han få sova.
Business woman...
...eh. Ja.
 
Jag har länge velat ha en svart, enkel kostym. Så idag, när jag dansat klart och Finaste och jag hade lunchat, begav vi oss ut på stan och utnyttjade lite erbjudanden som han hade på bland annat KappAhl. 
 
Byxorna bestämde jag mig direkt för. Lite baggy, sådär som jag både känner mig fin och bekväm i. Kavaj stod jag länge och velade mellan en kort, klassisk med knappar och en längre, öppen modell. 
 
Jag valde den korta, till slut. Dessutom köpte jag mig ett par pumps. Det har jag aldrig tidigare ägt, men varför inte, liksom. 
 
Färdigdansad och hungrig!
 
Käk. 
 
Den längre kavajen. 
 
 Den korta, som jag till sist valde.
 
 Skor. Jag kommer trilla i dessa. Till en början.